A Mumbaiban megrendezett Indo Global International Film Festival fesztiválon két díjat is nyert Goztola Kristina és Halmi Péter Le Collier (A nyaklánc) című alkotása a hétvégén.

Goztola Kristina már több, mint 40 nemzetközi filmben forgatott, és a mostani a második, aminek a producere is. A francia-magyar kisjátékfilmet idén januárban forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric da Costa színművésszel, aki Monica Bellucci unokatestvére. A filmet Goztola Kristina párja, Halmi Péter írta és rendezte, neki ez az első francia rendezése.

A film főszereplőjét, Maiát Goztola Kristina alakítja. A történet szerint a gyönyörű olasz nő Párizsba érkezik. Esténként felolvas Michelnek, egy öreg vak embernek. Maia megtudja, hogy a férfi egy sokat érő nyakéket rejteget. A lány az ékszer megszállottja lesz. 

A kisjátékfilmet elsőként a Bangalore Rövidfilm Fesztiválon vetítették le június 7-én. Európában először a Sweden Film Awards-on láthatta a közönség július 3-án, itt díjazták is a film képi világát, majd másnap a Rome Prisma Independent Film Awards-ot is megjárta az alkotás.

Ezt követően a film az Indo Global International Film Festivalon kisjátékfilm kategóriában elhozta a legjobb rendezésért járó díjat és a zsűri különdíját is. A koronavírus miatt fizikailag nem rendezték meg az eseményt, a magyar alkotópárost levélben értesítették. Az alkotás július 30-án a Madrid Film Awards-on is versenybe száll.

Forrás: origo.hu

 

Spread the love